Forskningsfondet utlyser 1.250.000 kroner i året til forskning og utvikling til beste for dyr. Frist er 26. september 2025.

Dyrevernalliansens forskningsfond (The Norwegian Animal Protection Alliance’s Research Fund) – tidligere Dyrevernfondet – har som formål å støtte forskning av god vitenskapelig kvalitet som bidrar til å fremme dyrs interesser i liv og velferd.
Vi prioriterer prosjekter som hjelper dyrene i intensivt dyrehold.
Fondet vil i 2025 prioritere søknader som gjelder praktiske dyrevelferdstiltak for dyr i landbruket – spesielt kylling, verpehøns og gris – i tillegg til oppdrettslaks. Også søknader om erstatning av forsøksdyr vil bli vurdert.
Et relevant tema er hvordan dyra kan få større plass og mer variasjon i levemiljøet. Det er også aktuelt med prosjekter som primært omhandler økonomiske utredninger.
Vi oppfordrer til å ta kontakt med [email protected] for nærmere informasjon.
Slik søker du på forskningsfondet
Søk ved å sende en mail til: [email protected].
Søknadsfrist er 26. september 2025.
Midler utbetales innen utgangen av desember.
Her finner du: Søknadskriterier til Dyrevernalliansens forskningsfond
Eksempler på prosjekter forskningsfondet har støttet
Dyrevernalliansens forskningsfond har tidligere støttet et internasjonalt forskningsprosjekt om hvordan ku og kalv kan oppstalles sammen. Veterinærinstituttet er blant de norske deltakerne i prosjektet. I prosjektet fant de ut at melkeku og kalv sammen gir flere helsegevinster.
Blant annet takket være midler fra fondet, har forskere klart å lage et filter som gjør det unødvendig for andre forskere å bruke forsøksdyr når de skal teste for eksempel nye kremer og legemidler. Hudforskeren André Engesland fra Universitetet i Tromsø fikk i 2011 tildelt midler fra Dyrevernalliansens fond. Han klarte å utvikle et filter som kan gjenskape vår egen hudbarriere. Filteret kan erstatte noen av de mest smertefulle dyreforsøkene, nemlig brannforsøk.
Les også: Oversikt over prosjekter Dyrevernalliansens forskningsfond har støttet
Sponsorer for Dyrevernalliansens forskningsfond:

